testruimte SKZ met Brabender machines

Op woensdag 20 juni organiseert het kunststof centrum SKZ uit Würzburg de eerste Compounding en Extrusie technologiedag. Op deze dag zijn er boeiende lezingen van machinefabrikanten, praktijkblokken met innovatieve verwerkingsprocessen en is er voldoende ruimte om in een ontspannen sfeer kennis te maken met experts op het gebied van onderzoek en industriële ontwikkeling. Brabender Technologie is één van fabrikanten die u op deze dag kunt ontmoeten.

 

Download hier de uitnodiging en het programma

Onderzoek en ontwikkeling

Al meer dan 15 jaar heeft de industrie de mogelijkheid om samen met de SKZ onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uit te voeren in het meer dan 1.500 m² tellende, volledig uitgeruste compounding- en extrusietechnologiecentrum. Binnen talrijke samenwerkingsverbanden zijn reeds verschillende machinesystemen ontwikkeld, is er procedurele knowhow opgebouwd en zijn er problemen opgelost door industriële klanten.

Op maat gemaakte materialen

Het technisch centrum van SKZ is uitgerust met bijna alle machineconcepten die op de markt beschikbaar zijn voor de verwerking van kunststoffen. SKZ biedt, in samenwerking met andere bedrijfseenheden, alle opties voor het verwerken van vragen uit de markt en dus ook voor het verbeteren van producten.

Extrusieprocessen en procesontwerp

Extrusie is een continu proces voor de productie van kunststofprofielen van verschillende geometrieën. De afdeling SKZ processing technology biedt verschillende extruders en de nodige randapparatuur aan voor de productie van buizen, folies en profielen, die nauw zijn afgestemd op industriële installaties. Met deze apparatuur kunnen bestaande productieprocessen worden geoptimaliseerd, nieuwe processen worden ontwikkeld en monsterhoeveelheden worden geproduceerd.

Over SKZ

SKZ is een geaccrediteerd opleidingscentrum van de DVGW in Würzburg en biedt praktijkgerichte cursussen met erkende kwalificaties aan voor de kunststofindustrie. Opleidingen voldoen aan de DVS, DVGW, AGFW of EN-richtlijnen.