Masterbatch & Compounding

Granulaat, pellets, poeders, vezels, flakes of vloeistoffen.

Doseren in recept van uiteenlopende componenten aan extruders. Granulaat, pellets, poeders, vezels, flakes of vloeistoffen. Van vulstoffen, versterkers, vlamvertragers, impactmodifiers tot UV stabilisator. De Brabender feeders zijn snel en eenvoudig reinigbaar voor snelle wisseling van receptuur. Enkel of dubbelschroefs, trilgoot of doseerband, volumetrisch of gravimetrisch, Loss-In-Weight of Flowmeting voor stortgoed of vloeistoffen. Bestuurd door de fameuze Congrav doseerbesturingen creërt Brabender hoogwaardig nauwkeurige doseeroplossingen. Leverbaar in uitvoering voor diverse explosieve omstandigheden volgens ATEX. Navulsystemen voor de gravimetrische doseerunits zorgen voor een verdere optimalisatie.

Productie van masterbatch gaat om steeds meer verschillende, afzonderlijke kleuren, sterk geconcentreerd. Zonder dode zones in de extruderschroef en een gemakkelijke efficiënte reiniging vermindert de downtime en verhoogt de kwaliteit van het product. Dit alles is niet eenvoudig, maar zeker wel te bereiken!
Zelfs zeer moeilijk dispergeerbare kleurstoffen zijn homogeen op te nemen door gebruik van speciale segmenten van Extruder Experts.

Elk compounding proces vereist inzicht in alle kern- en randvoorwaarden. Extruder Experts biedt de juiste componenten voor uw proces om perfect te kunnen voldoen aan uw voorwaarden. Vele verschillende compoundingprocessen zijn reeds door Extruder Experts succesvol geoptimaliseerd.

Productie van engineering plastics is de top-klasse van standaard applicaties. Hoog gevuld en abrassief door glas- of koolstofvezel, wrijvingsgevoelig door additieven, bij het verwerken van de hoogste temperaturen en zelfs extra corrosieve aantasting door fluor of broom. Een bekend en ervaren terrein voor Extruder Experts. Samen met u vind Extruder Experts de juiste configuratie en geschikte legeringen voor de verwerking sectie van uw extruder.

ECON’s innovatieve technologie maakt het granuleren van plastics mogelijk die met conventionele technieken onmogelijk zijn. De gepatenteerde strengkop in combinatie met de onderwater granulator maakt verwerken van plastics bij hoge temperatuur en hoge vulgraad. Zelfs plastics met een hoge MFI zijn te granuleren (PP tot MFI 2400). Ook het verwerken van visceuse producten (zoals elastomeren, natuurlijke harsen, siliconen of hotmelt) geeft uitstekende resultaten. Naast moeilijke materialen zoals Liquid Crystal Polymer (LCP), Kan ECON ook micro pellets

Pelletizers van Bay Plastics Machinery granuleren de strengen uit de extruder tot pellets. Voor uiteenlopende thermoplasten waaronder glasvezelversterkte en hooggevulde thermoplasten, complete manuele- en automatische granuleerinstallaties, koelbaden, streng drogers en -droogsystemen.

Meer informatie over een product in deze markt? Stel uw vraag, wij beantwoorden.

Producten Masterbatch & Compounding

FlexWall®Plus Loss-in-Weight Feeder

FlexWall®Plus Volumetrische Feeder

FlexWall®Plus Batch Feeder

FlexWall®Classic Loss-in-Weight Feeder

FlexWall®Classic Volumetrische Feeder

FlexWall®Classic Batch Feeder

Enkelschroef Loss-In-Weight Feeder met roerwerk

Enkelschroef volumetrische feeder met roerwerk

Enkelschroef Batch Feeder met roerwerk

Dubbelschroef Loss-In-Weight Feeder met roerwerk

Dubbelschroef volumetrische feeder met roerwek

Dubbelschroef Batch Feeder met roerwerk

Trilgoot Loss-in-Weight Feeder

FiberXpert Loss-in-weight feeder

Vloeistof Loss-in-weight feeder

Doseerbandweger

SiloTray loss-in-weight feeder

Laboratory Sized Loss-In-Weight Feeder

MicroBatch dosering

Hopper scale

BatchMaster dosering

Single Feeder Operator Interface

Multiple Feeder Operator Interface

Feeder Controller

Speed Controller

Manufacturing

Cool and Clean

Process Optimizing

Retrofitting

Underwater Pelletizing System

Vibration Drying System

Pellet Dryer

Air Pelletizing System

Vibration Drying System EVS

Flash-Off Conveyors

CXP 600-1000

Pultrusion Cleated Belt Puller

Laagdikte Inspectie

Plaat Inspectie

Folie Inspectie

Inline Pellet Inspectie