Een brede range aan oplossingen

SPS | Solid Process Solutions biedt een brede range aan equipment voor doseren, extruderen, granuleren en inspecteren. Afhankelijk van uw specifieke behoefte vinden wij de juiste en een economische oplossing.

Vindt de juiste oplossing. Filter op markt, merk en techniek.

shutterstock_600718181_doseren_600x200

Doseren

Als geen ander weet u dat een nauwkeurige en constante dosering van grondstoffen aan uw proces bepalend is voor uw product. Productafkeur wilt u immers voorkomen. Een goede automatische, zelfsturende doseerunit en controle van de juiste dosering, zijn van belang. U wilt niet geconfronteerd worden met stilstand door brugvorming, verstopping of stofvorming en lange schoonmaaktijden.

shutterstock_628232972_extruderen_600x200

Extruderen

Het optimale gebruik van slijtvaste delen in uw extruder is essentieel voor een uitstekende performance. Slijtage van extruderhuizen en –schroeven door abrasie of corrosie wilt u zoveel mogelijk uitstellen. Wij bieden hier extruderhuizen, -assen en –schroefelementen met langere standtijden en onovertroffen prestaties voor de kunststof producerende industrie.

granuleren_slider_1240x350px

Granuleren

Een constante vorm, grootte en gewicht van uw pellets stelt u centraal voor een goede granulering. Wij bieden hier diverse, eenvoudig bedienbare oplossingen voor het granuleren van polymeer: strenggranuleren, onderwatergranuleren en luchtgranuleren. Betrouwbare en automatisch zelfsturende apparatuur. Onze granulatoren kennen een uitermate eenvoudig en snel opstartprocesen hebben bovendien korte reinigingstijden.

shutterstock_1191656020_inspecteren_600x200

Inspecteren

De kwaliteit van uw pellets wilt u kunnen waarborgen; afwijkingen in pellets zoals black specks, tails, vorm, grootte en kleurvariatie wilt u kunnen detecteren. Wij bieden hiervoor inline inspectie oplossingen. De systemen zijn klein van formaat, gemakkelijk te integreren in uw proceslijn, eenvoudig te bedienen, snel te reinigen en hebben een betaalbare prijs.