Gelegen in Bay City, Michigan, biedt Bay Plastics Machinery een complete lijn van streng pelletizers, koelbanden, waterbaden, luchtmessen, streng ontwatering en reservedelen. Hun diensten: slijpen van rotoren, reparatie, technische ondersteuning en testen van granuleer processen.

 

Gestart in 1961 werd JETRO in 1961 gekocht door Conair, met voortzetting van activiteiten onder de naam van Conair JETRO.
Ontwikkeling, ontwerp en productie van Conair JETRO pelletizers werd voortgezet in Bay City tot 1997, toen Conair de productie verhuisde naar Franklin, Pennsylvania. Een kerngroep van managers, ingenieurs en productie-medewerkers, waaronder Tony Forgash Jr., besloten niet mee te verhuizen. In plaats daarvan bleven ze in Michigan en zetten hun activiteiten voort in een nieuwe vestiging onder de naam Bay Plastics Machinery.

In 1998 ging Bay Plastics Machinery een joint venture aan met C.F. Scheer GmbH & Co. uit Stuttgart, Duitsland. Opererend onder de naam Scheer Bay Company, werden pelletizers geproduceerd en verkocht op basis van zowel de Bay Plastics als ook Scheer ontwerp. In 2008 werd C.F. Scheer failliet verklaard.

Bay Plastics Machinery kocht alle eigendomsbelangen van C.F. Scheer en beëindigde het gebruik van de naam “Scheer Bay Company”. Bay Plastics Machinery zette haar activiteiten voort met hun voltallige groep van managers, ontwerpers en ingenieurs die kunnen berusten op jarenlang toegewijde ervaring met het ontwerpen en produceren van de hoogste kwaliteit en de meest geavanceerde technologie in de industrie vandaag.

Ondanks enkele veranderingen van naam en eigendom door de jaren heen, is het oorspronkelijke kernteam van Bay Plastics Machinery nog altijd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de oorspronkelijk Conair JETRO pelletiseerlijn en de evolutie van de Scheer Bay machines. Deze volleerde professionals staan nog altijd gepassioneerd ten dienste van de plastic-industrie voor meer dan 50 jaar. Het kernteam van Bay Plastics Machinery, van wie velen begon te werken met Tony Forgash Sr., heeft vele ontwikkelingen in zowel de industrie als het eigen bedrijf gezien. Bay Plastics Machinery streeft er naar hun hoogwaardig technologische ontwikkelingen van 50 jaar te blijven inzetten ten dienste van de kunststofindustrie. Met als doel de groei van uw activiteiten te bevorderen en deze tot een groot succes te maken.