Nieuwe toepassing
Snel en veilig vegen en reinigen van granuleermatrijzen

Onze partner Bay Plastics Machinery, gespecialiseerd in strenggranuleersystemen, heeft een snel, veelzijdig en aanpasbaar matrijzenafveegsysteem ontwikkeld voor het on-demand opstarten van hun automatische strenggranuleerlijnen. De volledige cyclustijd is ongeveer vier seconden, afhankelijk van de matrijsbreedte. De voorkant van een 400 mm matrijs kan in slechts een kwart seconde worden schoongeveegd.

Ruimtebesparend ontwerp

De eenheid wordt rechtstreeks op de matrijsbehuizing gemonteerd in een ruimtebesparend ontwerp. De Bay Plastics Machinery matrijzenwisser is verkrijgbaar voor matrijzen met een neerwaartse hoek van 45 graden, verticaal of horizontaal, en heeft een schuin blad dat de ‘onderbreking’ vermindert, doordat het blad de matrijsgaten kruist. Het 38 mm brede messing blad kan worden gebruikt met matrijzen met enkele of dubbele rijen en matrijsoppervlakken met een breedte van 150 mm tot 1000 mm.

Geautomatiseerd en efficiënt

Het geautomatiseerde afveegsysteem van Bay Plastics Machinery gedraagt zich net zo als handmatig afvegen met een handschraper en maakt opstarten met hogere doorvoersnelheden mogelijk en elimineert de valse starts die vaak optreden bij handmatig afvegen. Verdere efficiëntie wordt bereikt dankzij het lage luchtverbruik van de veeginstallatie, wat betekent dat er geen persvat nodig is voor de werking.

Pneumatische aansturing

Met een verstelbaar blad en een montagearm voor een optimale voorspanning ten opzichte van het matrijsoppervlak, wordt het geautomatiseerde Bay Plastics Machinery veegsysteem pneumatisch geactiveerd, met snelheidsregelaars om de bewegingen nauwkeurig af te stellen. De tweeassige bediening verwijdert het blad van de voorkant van de matrijs wanneer deze geparkeerd staat, waardoor het blad koel blijft en minder aanhechting heeft met gesmolten polymeer, terwijl ook toegang tot de matrijsplaat mogelijk is. Belangrijk is dat de veegbeweging in één richting – die van de operator af beweegt – is afgeschermd voor de veiligheid van de operator, omdat de afschermingen warmte doorlaten.

Flexibele oplossing

Bay Plastics Machinery biedt aangepaste montagemogelijkheden voor de geautomatiseerde matrijzenwisser, die verkrijgbaar is voor stand-alone gebruik of geïntegreerd in PLC’s van de strenglijn met aanpasbare elektronica.

Benieuwd naar wat Bay Plastics Machinery voor uw installatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Een brede range aan oplossingen

SPS | Solid Process Solutions biedt een brede range aan equipment voor doseren, extruderen, granuleren en inspecteren. Afhankelijk van uw specifieke behoefte vinden wij de juiste en een economische oplossing.