Oplossing voor moeilijk doseerbare, gerecyclede vezels
Live demonstratie op PRSE beurs

FiberXpert FX50 - Doseeroplossing

SPS | Solids Process Solutions presenteert tijdens de PRSE Plastics Recycling Show Europe (19 en 20 juni) in de RAI in Amsterdam, dé doseeroplossing voor recycling van vezels.

Vezels zijn moeilijk te doseren

Of het nu gaat om koolstofvezels, natuurlijke vezels of PP en PET vlokken – ze hebben allemaal één ding gemeen: door hun eigenschappen hebben ze de neiging om mechanisch te blijven haken en zijn daarom moeilijk te doseren.

De FiberXpert van Kubota Brabender Technologie biedt nieuwe mogelijkheden en kan vezels van verschillende vormen en lengtes doseren. Deze mogelijkheid brengt onder andere een commercieel en ecologisch verantwoorde recycling dichterbij.

Het gebruik van gerecycleerde vezels uit koolstof, natuurlijke materialen of kunststoffen zoals PP of PET is commercieel en ecologisch zinvol in een industriële productieomgeving. Het probleem is echter dat het versnipperen van deze materialen, vlokken en vezels oplevert die haken en slecht stromen en daardoor ongelooflijk moeilijk zijn te doseren.

Lange tijd was dit het grootste probleem bij de verwerking van gerecycleerde composietmaterialen.

De oplossing: de FiberXpert fiber feeder

Kubota Brabender Technologie heeft de FiberXpert ontwikkeld, een feeder die speciaal is ontworpen om dit probleem aan te pakken. Zijn trog- en trechterontwerp, schroefprofielen, roerwerkconfiguratie en uitloop bieden antwoorden op de verschillende problemen.

Deze FiberXpert is intussen veelvuldig in gebruik en kan ook lange, ongelijk gesneden, slechtstromende vezels betrouwbaar doseren. Mogelijke toepassingen voor de FiberXpert zijn het toevoegen van versterkende vezels, zoals bijvoorbeeld koolstofvezel, glasvezel of natuurvezel, aan het compoundingproces.

Ook biopolymeren en de recycling van vezels van kunststoffen en bouwmaterialen of zelfs de productie van film, waarbij randafwerking of afval van het opstartproces wordt gerecycleerd, behoren tot de mogelijkheden.

Een breed scala aan mogelijkheden

De FiberXpert kan een breed scala aan verschillende lange en multimateriaalvezels doseren en werd speciaal ontwikkeld om de bovengenoemde materialen te verwerken.

Hij kan ook gerecycleerde PP, PET en flesschilfers, versnipperde plastic en tapijtresten en andere vezelproducten zoals cellulose-, acryl-, aramide-, PPS-, polyamide-, polymeer- of polyestervezels verwerken.

SPS op Plastics Recycling Show Europe (PRSE)

SPS | Solids Process Solutions is te vinden op Stand S20 samen met haar partners Kubota Brabender Technologie, Extruder Experts en ECON tijdens de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) op 19 en 20 juni 2024 in de RAI Amsterdam!

Naast de FiberXpert toont SPS ook oplossingen voor het verbeteren van de performance en levensduur voor dubbelschroefs co-roterende extruders met hoogwaardige onderdelen zoals elementen, assen en huizen, een werkende onderwatergranulering en is meer informatie te verkrijgen over PET-recycling en kristallisatie.

Een brede range aan oplossingen

SPS | Solid Process Solutions biedt een brede range aan equipment voor doseren, extruderen, granuleren en inspecteren. Afhankelijk van uw specifieke behoefte vinden wij de juiste en een economische oplossing.