Van oud naar nieuw
Retrofitting van doseerunits is een interessante optie

Kubota Brabender Technologie doseerunits zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Na vele jaren, zelfs tientallen jaren, functioneren ze nog steeds zonder defecten. Maar feeders moeten soms worden gereviseerd, of hun besturingssystemen moeten worden geüpgraded. Dergelijke aanpassingen geven feeders een tweede leven.

Meegaan met de technologische vooruitgang

De snelle technologische vooruitgang in elektronica heeft ook invloed op de besturingssystemen van feeders. Daarom kunnen upgrades nodig zijn tijdens hun lange levensduur. Een verandering in productieprocessen kan ook een revisie vereisen. Een dergelijke retrofitopdracht kan het Kubota Brabender Technologie “Retrofit”-team uitvoeren. Zij zijn bekend met elk doseer- en besturingssysteem en weten hoe deze oude juweeltjes te repareren, reviseren en upgraden.

Van renovatie van onderdelen tot aan upgrades in besturingssystemen

Er zijn drie verschillende retrofit-scenario’s: renovatie van het besturingssysteem, de motor of onderdelen van de doseerunit. Als het alleen om het besturingssysteem gaat, is een nieuwe doseerbesturing als los component voor de schakelkast vaak voldoende. Als de regelsystemen van zeer oude feeders moeten worden bijgewerkt, is een volledige retrofit van de schakelkast bijna onvermijdelijk. Gelijkstroommotoren in oude feeders kunnen worden vervangen door nieuwe onderhoudsvrije draaistroommotoren met frequentieomvormers. Dat bespaart stroom en vereist geen smeermiddelen.

Retrofits zijn kostenefficiënt

Een retrofit is meestal de moeite waard, ondanks de vaak lange doorlooptijden. Vergeleken met de aanschaf van een nieuwe doseerunit kost een retrofit doorgaans half zoveel, verkort het de levertijd voor reserveonderdelen aanzienlijk, verhoogt het de betrouwbaarheid van de productie en biedt het de klant een high-end, state-of-the-art besturingssysteem.

Benieuwd of een retrofits een interessante oplossing is voor uw doseerinstallatie, neem dan contact met ons op. We denken graag mee.

Een brede range aan oplossingen

SPS | Solid Process Solutions biedt een brede range aan equipment voor doseren, extruderen, granuleren en inspecteren. Afhankelijk van uw specifieke behoefte vinden wij de juiste en een economische oplossing.