afbeelding ECON pyrolyse

Pyrolyse ovens | Het schoonmaken van gereedschappen, vervuild met plastic resten, is een belangrijke taak in het productieproces binnen de gehele kunststofindustrie. Reden voor ECON, onze specialist in onderwater granuleersystemen, om veel aandacht te besteden aan de ontwikkeling en verbetering van de pyrolyse-ovens. Vragen van klanten staan hierbij centraal, zodat de Oostenrijkse fabrikant op maat gemaakte oplossingen kan bieden die volledig voldoen aan de behoeften van de klant.

Pyrolyse oven

De ECON pyrolyse oven is speciaal ontwikkeld voor een milieuvriendelijke en zachte reiniging van extrusie-apparatuur en filteronderdelen. Industriële pyrolyse reinigingsovens zijn ontwikkeld om zonder beschadiging bijproducten zoals verven, lakken en harsen van materialen te ontbinden. ECON Pyrolyse ovens werken volledig elektrisch. De pyrolyse oven werkt met een vacuümpomp voorzien van een actief koolfilter en is daardoor milieuvriendelijk. Er is namelijk geen sprake van waterverbruik, naverbranding en schadelijke uitstoot. Bijkomend voordeel is dat de oven op elke gewenste plek geplaatst kan worden. Zo lang er maar elektriciteit beschikbaar is.

Zes verschillende maten

afbeelding laadkamer pyrolyse oven

Laadkamer ECON pyrolyse oven

Standaard zijn er zes verschillende maten ECON pyrolyse ovens beschikbaar. Bij alle modellen kan daarnaast de lengte van de laadkamer eenvoudig worden aangepast.
Onlangs realiseerde ECON bijvoorbeeld een oven van 1500mm met een laadkamer van 1800mm lang in plaats van de standaard 1600mm. Langer maken kan, maar ook is het mogelijk om een 1800mm oven met een standaardlengte van 1600mm in te korten naar 800mm. Afhankelijk van de toepassing kunnen de standaardmodellen naar wens op maat worden gemaakt

 

 Verbetering elektrische besturing

Elektrische besturing pyrolyse oven ECONNaast de grote flexibiliteit met betrekking tot de laadkamers van de ovens is er veel aandacht voor de elektrische besturing. Sinds kort worden op alle ECON Pyrolyse ovens Schneider PLC regelaars geïnstalleerd. Direct gebruiksgemak voor de klant die de machine met een touchscreen kan bedienen en daarbij voorzien wordt van een duidelijke visualisatie van het proces. Op de overzichtspagina is bijvoorbeeld de actuele fase van het reinigingsproces en de oventemperatuur zichtbaar. Verder kunnen per gebruiker verschillende authorisaties worden verleend voor de bediening van het systeem. In het bijzonder geldt dit voor het servicemenu zodat de meest kritische waarden uitsluitend aangepast kunnen worden door bevoegd personeel.

Meer informatie en advies

SPS  |  Solids Process Solutions adviseert u graag over de werking en mogelijkheden van de granuleersystemen en bijbehorende oplossingen van ECON granuleersysteem.
t: +31 (0) 33 453 23 22
e: rob@spssolutions.nl