afbeelding longlife die-plate

Voor de verwerking van abrasieve compounds heeft ECON zo’n twee jaar geleden de LONGLIFE die-plate ontwikkeld. Uit reacties van verschillende compounders blijkt dit een groot succes. De LONGLIFE die-plate wordt toegepast in combinatie met speciaal ontwikkelde messen. Tevens is innovatieve software ontwikkeld voor het optimaal naslijpen van de messen. Deze combinatie van nieuw ontwikkelde hardware en software resulteren in vermindering van slijtage en daarmee een significant langere levensduur.

Toepassing LONGLIFE die-plate

De LONGLIFE die-plate wordt hoofdzakelijk toegepast in compounds met hooggevulde abrasieve grondstoffen zoals bijvoorbeeld glas- of koolstofvezel, krijt of titaandioxide. In deze toepassingen creëert deze die-plate een langere standtijd. De speciale messen, ontwikkeld voor toepassing in combinatie met de LONGLIFE die-plate, hebben ook een special fabricageproces ondergaan ter vermindering van slijtage en verlenging van levensduur. De innovatieve software is geïntegreerd in de PLC van de pelletizer en verlengt de levensduur van de die-plates en pelletiseermessen nog eens extra door alleen de werkelijk benodigde tijd en slijpdruk te gebruiken. Naast de LONGLIFE die-plate blijft de standaard Ceconid® die-plate leverbaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Rob van Buitenen is voor SPS | Solids Process Solutions uw contactpersoon en adviseert u graag.

T. +31 33 453 23 22 | M. +31 646 32 54 64 | E. rob@SPSsolutions.nl |  www.SPSsolutions.nl