ECON PLC besturing

ECON heeft de besturing voor haar pelletizers vernieuwd met de toepassing van een Siemens PLC of een Allen Bradley PLC.

Overzicht voor operators

Met name de operators hebben voordeel van de bedieningsvriendelijke Human-Machine-Interface (HMI). Alle parameters worden getoond en zijn instelbaar op één touch screen bedieningspaneel zonder submenus. De parameters, in het overzichtelijke scherm, kleuren van groen naar geel bij waarschuwingen en naar rood bij foutmeldingen. Met de nieuwe besturing wordt integreren van ander equipment, zoals screenchangers of vibration screens, nog eenvoudiger. Tevens is de automatische cyclus voor slijpen van de messen eenvoudig te programmeren. Overzicht van trendwaardes zijn nu ook beschikbaar voor bijvoorbeeld slijtage van de messen, amperage of snelheid.

ECON

ECON is al ruim 15 jaar dé specialist in onderwater granuleersystemen. Met voortdurend nieuwe ontwikkelingen, zoals de thermisch geïsoleerde strengkop (patent), is ECON uitgegroeid tot de toonaangevende innovatieleider in onderwater granuleersystemen. Hierbij gaat het niet alleen om nieuwe technologieën en het ontwikkelen van nieuwe systemen, maar ook om het optimaliseren van bestaande extruder productieprocessen. Sinds begin 2017 is SPS Solids Process Solutions agent voor ECON in de Benelux.

Advies

Rob van Buitenen adviseert u namens SPS Solids Process Solutions en ECON graag bij het bepalen van een systeem op maat en een daarbij behorende PLC.