econ granuleren zit in het dna

Het Oostenrijkse ECON wordt met ingang van 1 januari 2017 in de Benelux vertegenwoordigd door SPS Solids Process Solutions.

Econ en innovatie

ECON is al ruim 15 jaar dé specialist in onderwater gonderwater granuleren met econranuleersystemen. Met voortdurend nieuwe ontwikkelingen, zoals de thermisch geïsoleerde strengkop (patent), is ECON uitgegroeid tot de toonaangevende innovatieleider in onderwater granuleersystemen. Hierbij gaat het niet alleen om nieuwe technologieën en het ontwikkelen van nieuwe systemen, maar ook om het optimaliseren van bestaande extruder productieprocessen. Het vinden van de beste oplossing voor een specifiek industrieel vraagstuk staat hierbij voorop. Klanttevredenheid is daarbij een van de belangrijkste doelen die ECON zichzelf stelt.

Econ en het milieu

Naast unieke ideeën voor granuleersystemen en aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid van granuleersystemen hecht ECON veel waarde aan verantwoordelijkheid voor het milieu. Deze missie wordt weerspiegeld in de succesvolle ontwikkelingen, productie en wereldwijde levering van innovatieve oplossingen voor zeefwisselaars en onderwater granuleersystemen. Een voorbeeld hiervan is energiebesparing door thermisch geïsoleerde strengkop. Doordat het proceswater nauwelijks wordt opgewarmd is minder energie nodig om te koelen en tegelijk is er minder druk nodig voor extrusie wat weer leidt tot een lager energieverbruik en dus lagere kosten. Een ander milieuvriendelijk product is de pyrolyse oven die werkt met een vacuümpomp met een actief koolfilter. Hierdoor is er geen sprake van waterverbruik, naverbranding en schadelijke uitstoot. Kortom, groene duurzame concepten die een gevoel van verantwoordelijkheid toont voor toekomstige generaties.

Granuleren in het DNAlogo econ

Het motto “Pelletizing is in our DNA”, en de passie voor technologie wordt alleen overtroffen door de passie om het succes voor klanten mogelijk te maken en samen het onmogelijke te bereiken. Waarden zoals professionaliteit, team-oriëntatie, positieve houding, respect, waardering en wederzijds vertrouwen kenmerken de bedrijfscultuur.

Meer informatie en advies

ECON levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van granuleersystemen en is een  betrouwbare partner in de plastic-industrie wereldwijd.
SPS  |  Solids Process Solutions adviseert graag bij het bepalen van een systeem op maat.

t: +31 (0) 33 453 23 22
e: rob@spssolutions.nl