Pelletizing met Bay plastics machinery

Bay Plastics Machinery (BPM) beleefde in 2017 een recordgroei in de verkoop van haar pelletizers. De groei is  mede het gevolg van de laatste nieuwe ontwikkelingen waaronder:

  • CXP pelletizer met grote capaciteit
  • AXM12 micro pelletizer
  • het eerder beschreven pellet-evacuatiesysteem.

De uitbreiding van de pelletizeerlijn met grote capaciteit van BPM met eenheden van 600, 800 en 1000 mm is nu voltooid.  Deze systemen met grote capaciteit worden niet alleen aangeboden voor standaard granulaat, maar ook voor zeer veeleisende thermoplastics met lange vezels (LFT’s).  De rotor-as van zo’n pelletizer is gemonteerd op een isolatiekoppelingsstuk dat niet alleen helpt om doorbuiging van motortrillingen te elimineren, maar ook een bijna nul tolerantie creëert tussen het rotor- en bedmes.

Micro pelletizer

Ook in het micro-bereik staat BPM niet stil. Na succesvolle tests bij verschillende klanten, is de verbeterde AXM12 (300 mm) microgranulaatmachine nu beschikbaar voor de markt.  De eerste tests resulteerden in een toename van meer dan 40% opbrengst. De belangrijkste factor hierin vormt de kortere afstand tussen de intrekrollen en het rotormes! Dit zorgt voor een betere strengcontrole en maakt hogere lijnsnelheid mogelijk zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast heeft BPM ook het ontwerp van de 100mm en 200mm enkelzijdig gelagerde pelletizers geoptimaliseerd met de kortere afstand tussen de intrekrollen en het rotormes en enkele kosteneffectieve wijzigingen.

Over Bay Plastics Machinery

Bay Plastics Machinery (BPM) is een gerespecteerd Amerikaans producent van streng granulatoren en marktleider in de Verenigde Staten. Het research en development-team werkt continu aan procesverbetering en biedt de nieuwste technologieën. BPM heeft een sterke focus op streng granulatoren en beschikt over een uitgebreid productaanbod.
SPS | Solids Process Solutions is agent voor Bay Plastics Machinery in de Benelux en adviseert graag in het bepalen van de passende streng granulator en het juiste type doseerunits op basis van het product dat u wilt verwerken.

t: +31 (0) 33 453 23 22
e: rob@spssolutions.nl

Bron : Compounding World | Jan 2018